Σελίδες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ρωσική λατρεία για Κύπρο και Ελλάδα στην Αγία Πετρούπολη στον αγώνα ΖΕΝΙΤ - ΑΠΟΕΛ !!!

Στον αγώνα Ζενιτ-ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο: Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("΄ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία!


Μάλιστα τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα ελληνικά στις κερκίδες όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Ζενίτ και παρά την απαγόρευση της UEFA για ανάρτηση πανό με πολιτικά συνθήματα οι φίλαθλοι της ρωσικής ομάδας καθώς και η διοίκηση της σημαντικότερης ρωσικής ομάδας των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν εμπράκτως ότι στέκονται στο πλευρό της Κύπρου, και αποκηρύσσουν το ψευδοκράτος, που αυθαίρετα έχει θέσει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα του νησιού.
Το σπουδαιότερο είναι ότι όταν πληροφορήθηκε η διοίκηση της ρώσικης ομάδας για την επικείμενη ανάρτηση του πανό, επικρότησε την κίνηση, προτρέποντας τους οπαδούς να το «σηκώσουν» και θα πληρώσουν οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ, εφόσον η ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο απαγορεύεται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήταν αδύνατον για το ΑΠΟΕΛ να μην αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα (0-0) και να προκριθεί έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μια κυπριακή ομάδα στους «16» καλύτερους της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ :  defencenet.gr

"Περίεργη" η έλευση του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν την απόφαση της Χάγης για ΠΓΔΜ




Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Αθήνα το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, στην οποία θα παραμείνει 18 ώρες, όπως έγραψε στο Twitter του ο ανταποκριτής του Mega και του Έθνους στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο κ. Μπάϊντεν θα συναντηθεί με τους Κάρολο Παπούλια, Λουκά Παπαδήμο, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν υπάρχει επιβεβαίωση για συνάντηση και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Αυτό το οποίο προκαλεί αίσθηση, αν και η καταρχήν πληροφορία για την έλευση Μπάιντεν ήταν γνωστή αρκετό πριν (το «defence-point.gr» είχε ενημερώσει από τις 12 Οκτωβρίου, http://www.defence-point.gr/news/?p=22765), είναι η παρατήρηση ότι μια μέρα αργότερα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της ΠΓΔΜ…

Στην εικόνα αυτή θα πρέπει να προστεθεί και το ότι οι δηλώσεις περί ετοιμότητας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ώρες – κυριολεκτικά – από τη γειτονική χώρα… Πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να εκτιμούν ότι «το παιχνίδι είναι στημένο» και ότι στο παρασκήνιο έχουν δρομολογηθεί ήδη λύσεις…

Άλλο ένα θέμα που αποκτά μεγάλη σημασία λόγω της άφιξης Μπάιντεν, αλλά και των δηλώσεων του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρου Δήμα, είναι αυτό του καθορισμού και της κήρυξης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο υφίσταται πρωτοφανής σύγκλιση απόψεων ανάμεσα σε ισχυρότατους πάσης προέλευσης ενδιαφερόμενους για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η μόνη που αντιδρά είναι η Τουρκία, προφανώς για λόγους συμφέροντος, την οποία παρότι έχουν προσεταιριστεί λόγω των εξελίξεων στα μέτωπο της Συρία και τις ανοικτές πληγές του Αφγανιστάν και του Ιράκ, άπαντες επιθυμούν να καθορίσουν – προσδιορίσουν κάποια όρια στην αποδεκτή συμπεριφορά της…

ΠΗΓΗ : defence-point.gr

Και το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στα νερά της Συρίας!



Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει 70 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και 48 καταδιωκτικών κάθετης εφόρμησης. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ναυτική ομάδα υποστήριξης, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται και ένα αντιτορπιλικό. Ο εμπειρογνώμων του Ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης της Πολιτικής Συγκυρίας Μαξίμ Μινάεφ είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας. Αυτές οι ενέργειες ήδη μπορεί να μοιάζουν με παρόμοια πρωτοβουλία, που σχετιζόταν με τη συγκέντρωση στρατιωτικής ναυτικής ομάδας των χωρών του ΝΑΤΟ σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιβύη. Γενικά, το σενάριο επαναλαμβάνεται.


Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξασφαλίσει μάξιμουμ «μερίσματα» από τη σειρά επαναστάσεων στις χώρες της Μ. Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Ο αραβολόγος του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Ολέγκ Κουλακόφ προς το παρόν δεν θα ήθελε να δραματοποιεί την κατάσταση: «Η ενίσχυση της ομάδας αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο έχει μάλλον χαρακτήρα απειλής. Ο χρόνος θα δείξει. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν επίδειξη πυγμής είναι πραγματικά προφανές. Αυξάνουν την ομάδα τους εκεί και αυτό, βέβαια, αποτελεί στοιχείο δυνατού πολιτικού εκφοβισμού. Και η στρατιωτική πίεση θα αυξάνεται, ίσως, με διπλωματικά διαβήματα. Όμως δεν πρέπει, ίσως, να κάνουμε λόγο για άμεση στρατιωτική εισβολή».
Εν τω μεταξύ το σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι «Αλ-Αραμπίγια» μετέδωσε είδηση από τη σειρά «Έρχονται οι Ρώσοι!» Συγκεκριμένα πληροφόρησε ότι στα χωρικά ύδατα της Συρίας εισέπλευσαν τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.http://orthodoxathemata.blogspot.com/2011/11/17.html   ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΣΑ'Ι'ΑΣ-ΚΕΦ....
liako.gr

H Ρωσία μετέφερε S-300 στη Συρία. Ρώσοι σύμβουλοι στα χειριστήρια.

 
 
Η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει να αλλάξει το "status-quo" στη Συρία και σε οποιαδήποτε περίπτωση να μην αφήσει την κατάσταση να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε στη Λιβύη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Al Quds-Al Arabi η οποία εκδίδεται στο Λονδίνο ρωσικά σκάφη που έχουν φτάσει στο λιμάνι της Λατάκια στη Συρία μεταφέρουν τεχνικούς Ρώσους συμβούλους οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 τα οποία έχουν παραληφθεί από το καθεστώς της Δαμασκού τις προηγούμενες εβδομάδες. Επικαλούμενη πηγές από τη Ρωσία η εφημερίδα αναφέρει πως η Μόσχα θεωρεί ως «κόκκινη γραμμή» οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της Συρίας.
Παράλληλα με τους πυραύλους το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ρωσία έχει εγκαταστήσει προηγμένα συστήματα ραντάρ σε σημεία "κλειδιά" ελέγχοντας το εναέριο χώρο πάνω από κύριες βάσεις του Στρατού και της Αεροπορίας, ενώ άλλα συστήματα ελέγχουν τον εναέριο χώρο βόρεια και νότια της χώρας από όπου θεωρούν ότι μπορεί να προέλθουν αεροπορικές επιθέσεις.
Και αυτές οι κατευθύνσεις είναι προς την μεριά της βάσης Incirlik του ΝΑΤΟ στην Τουρκία όπως και το μεγαλύτερο μέρος του εναέριου χώρου του Ισραήλ, αν και θεωρείται ιδιαίτερα απίθανο για το τελευταίο να αναμιχθεί σε μια επίθεση εναντίον του Συριακού καθεστώτος καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Το σύστημα S-300 θεωρείται από τα πιο προηγμένα παγκοσμίως αντιαεροπορικά συστήματα με δυνατότητα να ελέγχει τουλάχιστον 100 στόχους και να εμπλέκει τους 12 πιο επικίνδυνους από αυτούς.

Υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες πάντως πως ένα μέρος των χρημάτων για την αγορά των S-300 τα οποία τώρα Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι εγκαθιστούν στη Συρία, προήλθαν από το Ιράν. Η Ρωσία είχε αρνηθεί την παράδοση συστημάτων S-300 στο Ιράν και είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο κάποια από τα συστήματα να έχουν ήδη παραδοθεί στο Ιράν ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη της Τεχεράνης στο καθεστώς της Δαμασκού.
Παράλληλα οι ΗΠΑ αποφάσισαν την μη τήρηση ορισμένων εκ των διατάξεων της συνθήκης για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) κάτι που σημαίνει πως θα σταματήσουν να ενημερώνουν τη Ρωσία για τις μετακινήσεις των δυνάμεών τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
«Σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στη Βιέννη ότι θα σταματήσουν να εκπληρώνουν ορισμένες από τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη συνθήκη CFE αναφορικά με τη Ρωσία».

Το παραπάνω σημαίνει πως σε ενδεχόμενη κρίση με τη Συρία, οι Ρώσοι δε θα ενημερώνονται για τις κινήσεις των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, και έτσι ίσως δε θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν το καθεστώς της Δαμασκού.

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μόνο άνεργους

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μόνο άνεργους



16.294.000 άνθρωποι στην Ευρωζώνη είναι χωρίς δουλειά. Πρόκειται για το απόλυτο υψηλό ρεκόρ ανεργίας στην Ευρωζώνη από... το 1995, όταν και ξεκίνησε επισήμως η καταγραφή.

Αυτό σημαίνει πως η εκρηκτική κρίση χρέους έχει αφήσει χωρίς δουλειά το 10,3% του εργατικού δυναμικού της Ευρωζώνης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό, πάντα για τον μήνα Οκτώβριο, ανεργίας σημειώθηκε στην Ισπανία, που έφτασε το 22,8%.Tromaktiko.blogspot.com

Βαρύ το τίμημα υποστήριξης της Ελλάδας από την Κύπρο…

Σε μια απόδειξη ενότητας του Ελληνισμού, ο κυπριακός λαός υπομένει αγόγγυστα το βαρύ τίμημα που καταβάλλει για την υποστήριξη της πληττόμενης με σφοδρότητα από την οικονομική κρίση Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η κυπριακή οικονομία.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών στην Κύπρο για το εννεάμηνο του έτους, αποτελούν απόδειξη του τιμήματος που πληρώνει ο κυπριακός Ελληνισμός, αφού όπως και στην Ελλάδα, η «υγεία» του τραπεζικού συστήματος είναι προϋπόθεση της υγείας ολόκληρης της οικονομίας μιας χώρας.



Οι απώλειες που υπέστησαν οι κυπριακές τράπεζες ως αποτέλεσμα της εθελούσιας συμμετοχής στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι βαρύτατες, με τα νούμερα να φαντάζουν ακόμα πιο δυσμενή εάν συνυπολογιστεί το μικρό, συγκριτικά, μέγεθος της κυπριακής οικονομίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (BoC: Bank of Cyprus) υπέστη απώλειες της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ το εννεάμηνο του 2011, ενώ η συνολική ζημιά, όπως ανακοίνωσε, εάν συμπεριληφθούν παράπλευρες απώλειες σχετιζόμενες με το «κούρεμα», ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό του 1,04 δισεκατομμυρίου ευρώ…

Η Μarfin-Λαϊκή Τράπεζα (Marfin Popular Bank) υπέστη απώλειες 282 εκατομμύρια ευρώ, για να ακολουθήσει η Ελληνική Τράπεζα (Hellenic Bank) με απώλειες της τάξης των 72 εκατομμυρίων ευρώ. Το συνολικό ύψος των ελλαδικών ομολόγων που είχαν στα χέρια τους κυπριακοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανερχόταν στα 2,09 δισεκατομμύρια ευρώ.



Νομίζουμε ότι η κυπριακή προσφορά στη διάσωση της Ελλάδας έχει ισχυρότατο συμβολικό χαρακτήρα, στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με την ενότητα του Ελληνισμού στα δύσκολα. Πολλοί μπορεί να βιαστούν να συμπεράνουν ότι «δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς», συμπέρασμα το οποίο θα αδικούσε την συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων Ελλήνων.

Την ίδια στιγμή, εμείς στην Ελλάδα, οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε την κυπριακή συνεισφορά και να αναλογιστούμε ψύχραιμα πόσο σοβαρό θέμα είναι για τον Ελληνισμό η ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ελληνική κυβέρνηση ίσως θα έπρεπε να κάνει μια ειδική αναφορά στο θέμα, αφού μερικές φορές ένας καλός λόγος αναγνώρισης της βοήθειας δεν μπορεί να αποτιμηθεί με εκατομμύρια ευρώ… Defence-Point!

Πουλάνε τρέλα στα Σκόπια προς κάθε κατεύθυνση…


Μεγάλη επιθυμία για διευθέτηση των προβλημάτων με την Ελλάδα δείχνουν τις τελευταίες ώρες οι Σκοπιανοί, ζητώντας τον καθορισμό «οδικού χάρτη» που θα οδηγήσει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ!

Αυτό ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι, δηλαδή, με απλά λόγια, «βάλτε μας στην ΕΕ και εμείς στα πρώτα στάδια θα φροντίσουμε να κλείσουμε το πρόβλημα»! Η τακτική δεν θα πρέπει να μας ξενίζει, καθώς είναι παρόμοια με αυτή της Τουρκία, να τάζει «λαγούς με πετραχήλια» αρκεί να πάρει πρώτα αυτό που αποτελεί γι’ αυτήν προτεραιότητα.

Αυτή η τακτική αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ο Πόποσκι υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης, χωρίς άλλη καθυστέρηση, κοινά αποδεκτής λύσης, που δεν θα πλήττει την εθνική, πολιτιστική και γλωσσική ταυτότητα Ελλήνων και «Μακεδόνων». Και μόνο από τη διατύπωση καθίσταται προφανές ότι οι Σκοπιανοί δεν κάνουν πίσω ούτε χιλιοστό, παρότι δηλώνει ότι η παρούσα κατάσταση είναι επώδυνη, ενώ ζήτησε άρση των εμποδίων και ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ…

«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Κομισιόν.


Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με θέμα την «απουσία» του Καστελλόριζου από χάρτη που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές του κόμματος Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, σε χάρτη με θεματικό τίτλο «Η ζώνη του ευρώ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα» όπου αποτυπώνονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης του ευρώ, η νήσος Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο, η οποία αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και απέχει από τις τουρκικές ακτές μόλις δύο ναυτικά μίλια είναι «εξαφανισμένη».

«Από το χάρτη απουσιάζει εμφανώς η αποτύπωση του Καστελόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δεδομένων και των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος «τοποθέτησε» το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, αλλά και της στρατηγικής σημασίας της νήσου για την Ελληνική ΑΟΖ, οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Δήμα να διερευνήσει το θέμα της «εξαφάνισης» του Καστελλόριζου από το χάρτη και να ζητήσει την ορθή επανεκτύπωσή του. OnAlert.

Η Βρετανία αποσύρει τους διπλωμάτες της από το Ιράν.

Η Βρετανία αποσύρει τους διπλωμάτες της από το Ιράν



Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το BBC, η Βρετανία αποφάσισε να αποσύρει από το Ιράν όλους τους διπλωμάτες της μετά την λεηλασία χθες το απόγευμα στην Βρετανική πρεσβεία.

Μνήμες του 1979, τότε που ισλαμιστές φοιτητές είχαν καταλάβει την πρεσβεία των ΗΠΑ κρατώντας ομήρους 52 Αμερικανούς για 444 ημέρες, ξύπνησαν χθες στην Τεχεράνη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των σκληροπυρηνικών φοιτητών μπήκε η πρεσβεία της Βρετανίας - τόσο το κτιριακό της συγκρότημα στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας όσο και ένα συγκρότημα κατοικιών για τους διπλωματικούς υπαλλήλους στη Βόρεια Τεχεράνη.

Και η «σύντομη ομηρεία έξι υπαλλήλων της πρεσβείας», για την οποία έκανε λόγο ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, διαψεύστηκε από επίσημα βρετανικά χείλη. Αλλά έως το βράδυ, όταν απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι φανατικοί που έσπασαν και έκαψαν, οι ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών είχαν πια φθάσει σε οριακό σημείο, με τον βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες».

Η βρετανική πρεσβεία μοιάζει να μπήκε στο στόχαστρο των ιρανών διαδηλωτών τόσο στο πλαίσιο της οξυνόμενης αντιπαράθεσης με τη Δύση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα - πέραν των συλλογικών κυρώσεων ΕΕ και ΗΠΑ, το Λονδίνο απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα σε όλα τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τις συναλλαγές με ιρανικές τράπεζες - όσο και στο πλαίσιο μιας εξίσου εντεινόμενης εσωτερικής πάλης για την εξουσία ανάμεσα στον ιρανό Πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ από τη μία πλευρά και στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Χαμενεΐ μαζί με τους μουλάδες από την άλλη.

Την Κυριακή το κυριαρχούμενο από σκληροπυρηνικούς βουλευτές ιρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υποβάθμισης των σχέσεων με τη Βρετανία, δίνοντας διορία πέντε ημερών στην κυβέρνηση Αχμαντινετζάντ να απελάσει τον βρετανό πρεσβευτή. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά χθες ο πολιτικός αναλυτής Χασάν Σεντγκί, «οι σκληροπυρηνικοί στο Ιράν και στη Δύση είναι πάντα υπέρ των κρίσεων... Οι φανατικοί του Ιράν θα χρησιμοποιήσουν την κρίση για να ενώσουν τον λαό, αλλά και για να αποδώσουν σε αυτήν την επιδεινούμενη οικονομία».

Τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησαν με μια διαδήλωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων ανθρώπων μπροστά στο κτιριακό συγκρότημα της βρετανικής πρεσβείας. Οι διαδηλωτές έκαψαν βρετανικές σημαίες και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία. «Θάνατος στην Αγγλία», φώναζαν. Κάποια στιγμή μερικές δεκάδες από αυτούς αποχωρίστηκαν από το πλήθος, σκαρφάλωσαν στην πύλη, έσπασαν από μέσα τις κλειδαριές και άρχισαν τους βανδαλισμούς.

Πέταξαν βόμβες μολότοφ, έκαψαν ένα διπλωματικό αυτοκίνητο, υπέστειλαν και έκαψαν τη σημαία της Βρετανίας αντικαθιστώντας την με την ιρανική, έσπασαν παράθυρα και πέταξαν έγγραφα της πρεσβείας από αυτά... Ενας διαδηλωτής εθεάθη να κουβαλά μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ, άλλοι μετέφεραν τον βασιλικό θυρεό έξω από την πύλη της πρεσβείας υπό το παθητικό βλέμμα της Αστυνομίας. Ανάλογες σκηνές εκτυλίσσονταν ταυτόχρονα και στα άλλοτε θερινά καταλύματα της βρετανικής πρεσβείας, που λειτουργούν σήμερα ως κατοικίες για το διπλωματικό προσωπικό.

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Σκανδαλώδη» και «αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε την επίθεση ο Ντέιβιντ Κάμερον. «Η αποτυχία της ιρανικής κυβέρνησης να προστατεύσει το προσωπικό και την ιδιοκτησία της βρετανικής πρεσβείας είναι επαίσχυντη», δήλωσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απαιτώντας από την Τεχεράνη - που εξέφρασε «λύπη» για τα επεισόδια - για να τιμωρήσει τους υπευθύνους. OnAlert.gr.

Η KFOR απειλεί με χρήση σκληρών μέσων κατά των Σέρβων του Κοσόβου.


Η ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) προειδοποίησε τους Σέρβους διαδηλωτές ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» αν συνεχίσουν να επιτίθενται σε στρατιώτες της.

Σύμφωνα με την KFOR, 30 στρατιώτες της έχουν τραυματιστεί από πυρά, αυτοσχέδιες βόμβες και βόμβες μολότοφ στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα με Σέρβους που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη διάλυση ενός οδοφράγματος.

Τα οδοφράγματα είχαν στηθεί προκειμένου να μην επιτραπεί στην κυβέρνηση του Κοσόβου να αναλάβει τον έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων με τη Σερβία. Οι Σέρβοι του Κοσόβου υποστηρίζουν ότι η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της επαρχίας, το 2008, ήταν παράνομη και ότι ζουν σε σερβικό έδαφος.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς κάλεσε πάντως τους συμπατριώτες του να διαλύσουν τα οδοφράγματα. «Είναι ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο επωφελούνται μόνο οι εξτρεμιστές. Δεν λύνονται μ' αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα», επισήμανε ο Σέρβος πρόεδρος.

Μεγαλύτερη ενοποίηση ή διάλυση.


Μεγαλύτερη ενοποίηση ή διάλυση


  


«Η οικονομική και νομισματική ένωση ή θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ενοποίηση ή θα πρέπει να δεχθεί τη σταδιακή διάλυση, της πάνω από μισό αιώνα διαδικασίας ενοποίησής της» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Όπως είπε, μέρος της ενοποίησής της θα πρέπει να συντελεστεί διαμέσου αλλαγών στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία ασκούν μεγάλες πιέσεις για να αλλάξει η συνθήκη της Λισσαβόνας, αλλαγές οι οποίες θα επιτρέπουν τη διενέργεια πολύ αυστηρότερων ελέγχων στους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.   zougla.gr

O ξηρότερος Νοέμβριος των τελευταίων 80 ετών!

  • Εντυπωσιακά χαμηλές είναι οι βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο (κέντρο Αθήνας), η μηνιαία καταγραφή βροχής είναι μόλις ένα χιλιοστό, καθιστώντας τον φετινό Νοέμβριο, μαζί με αυτόν του 1972, ως τους ξηρότερους Νοέμβριους των τελευταίων 80 ετών.
  • Πολύ χαμηλές βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν φέτος και στη Δυτική Ελλάδα, με τον σταθμό του ΕΑΑ στην Πάτρα να καταγράφει μηδενική βροχή, στο Κομπότι Αρτας 0.4 mm, στην Αρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα 0.6 mm, στο Βαρθολομιό Ηλείας και στην Αμαλιάδα 1 mm, στην Ανδρίτσαινα 1.2 mm, στην Αρχαία Ολυμπία 2.6 mm.
    Εξαίρεση αποτελεί η Κέρκυρα με 104 mm και η Ηγουμενίτσα με 49 mm αλλά και οι τιμές αυτές υπολείπονται των κανονικών τιμών του Νοεμβρίου.
  • Αντιθέτως, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνόησε τις βροχές στην Εύβοια και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα στην Κρήτη, με το σταθμό του ΕΑΑ στη Σαμαριά Χανίων να καταγράφει 299 mm βροχής, στη Στενή Ευβοίας 214 mm, στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου 187 mm, στο Τζερμιάδων Λασηθίου 178 mm, στο Σπήλι Ρεθύμνου 168 mm, στις Βρύσες Χανίων 146 mm και στα Ανώγεια Ρεθύμνου 137 mm. 

    ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ-ΚΕΦ.14-ΠΕΡΙ ΞΗΡΑΣΙΑΣ.http://orthodoxathemata.blogspot.com/2011/11/14.html

Με παρέμβαση Σ.Λάτση πήρε καύσιμα ο Στόλος!

Image

ανανέωση 18.01): Με προσωπική παρέμβαση του Σπύρου Λάτση, του οποίου ο όμιλος έχει τον έλεγχο των ΕΛΠΕ και μέσα σε μία ώρα αφ’ότου αποκαλύφθηκε το θέμα με το δημοσίευμα του defencenet.gr, εγκρίθηκε η παροχή καυσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό. Καλή και άγια η επέμβαση του Έλληνα μεγιστάνα, αλλά μάλλον πρέπει “να τραβήξει κάποια αυτιά” στην εταιρεία του. Χωρίς Π.Ν. (και βέβαια και Στρατό και Αεροπορία) δεν θα υπάρχουν ούτε ΕΛΠΕ, ούτε καν Ελλάδα….

Nέο αστέρι στον κερκυρα'ι'κό ουρανό.

Το πρώτο αστέρι που φαίνεται στο βίντεο είναι ο πλανήτης  Αφροδίτη και μετά το Φεγγάρι.Στα δυτικά φαίνεται το νέο αστέρι.To φαινόμενο κράτησε από την δύση του ήλιου στις 5:30 μέχρι τις 7:30 και ήταν σε χαμηλό ύψος στα δυτικά.Αν εξακολουθήσει να είναι και αύριο ορατό θα υπάρξει νεότερη αναρτηση και ενημέρωση.

Άγριο μακελειό στην Τουρκία !

Άγριο μακελειό στην Τουρκία

Μακελειό έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη όταν Λίβυος άνοιξε πυρ σε κεντρικό σημείο της πόλης τραυματίζοντας τρία άτομα.

 Άγριο μακελειό στην Τουρκία

Το περιστατικό έγινε στο ιστορικό «Sultanahmet Square» στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Μάρτυρες αναφέρουν πως o σκοπευτής απείλησε τον στρατιώτη που εκτελούσε υπηρεσία στο παλάτι «Topkapı», αρπάζοντάς του το όπλο. Εν συνεχεία  φωνάζοντας θρησκευτικά συνθήματα ξεκίνησε να πυροβολεί με την καραμπίνα του.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν ένας στρατιώτης, ένας υπάλληλος ασφαλείας και ένας τουρίστας. 
Οι αρχές περικύκλωσαν και απέκλεισαν την πλατεία, ενώ η συμπλοκές συνεχίστηκαν μέσα στο παλάτι.
Ο δράστης είναι 36 ετών από την Λιβύη και έφτασε στο σημείο με όχημα που φέρει λιβυκές πινακίδες.
Δείτε τα συγκλονιστικά video από το περιστατικό.



Το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς!


Το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς


  


Μια πρώτη γεύση της εορταστικής ατμόσφαιρας που θα επικρατεί την περίοδο των Χριστουγέννων στο Κιλκίς έλαβαν οι Κιλκισιώτες τις τελευταίες ημέρες. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς, το οποίο και θα φιλοξενήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης στο κέντρο της πόλης και έχει καταστεί ήδη το αγαπημένο στέκι μικρών και μεγάλων.

Μέρα με την ημέρα ολοκληρώνεται η εσωτερική αλλά και η εξωτερική διακόσμηση του χώρου, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις τόσο εντός των σπιτιών, όσο και εκτός στον περιβάλλοντα χώρο και στην σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία, όπως υπαίθριες μουσικές συναυλίες, γλυκές μελωδίες από παιδικές χορωδίες Ωδείων της πόλης, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, επίσκεψη από χριστουγεννιάτικες μασκώτ, καθώς και μιά βραδιά με ζεστό κρασί και κάστανα σε φουφούδες.

Στο χωριό, που σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλασκα δεν θα λαμβάνει χώρα καμία εμπορική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα όλα θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες του, θα λειτουργούν τα εξής τέσσερα παραμυθένια Σπιτάκια:

  • Του Αη Βασίλη, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον γλυκό παππούλη και να τον φωτογραφίσουν.
  • Των Κατασκευών όπου τοπικοί φορείς και Σύλλογοι (Ορειβατικός Σύλλογος, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Παιδικός Σταθμός Χέρσου, ΚΚΣ, ΚΔΑΠΜΕΑ) θα αναπτύξουν διάφορες δραστηριότητες για παιδιά, όπως κατασκευές, στολίδια, γούρια, κάρτες κ.α.
  • Του Παραμυθιού, που με την βοήθεια και την εμπειρία ικανών παραμυθούδων του ΝΗΡΕΑ και όχι μόνο, θα ταξιδέψει τις λιλλιπούτειες παρουσίες μακρυά σε χώρες ονειρέμενες με καλικάντζαρους και ξωτικά.
  • Και το Σπίτι της Αγάπης, στο οποίο εθελοντές θα συγκεντρώνουν και θα καταγράφουν ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα προέρχονται από δωρεές καταστημάτων, ιδιωτών αλλά και όσων το επιθυμούν, οι οποίες θα διατεθούν σε ανήμπορες και άπορες οικογένειες του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς.

Επίσης, μαθητές του Τμήματος Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς, καθώς και στελέχη του ΚΔΑΠΜΕΑ θα παρέχουν υπηρεσίες ζωγραφικής προσώπου (face painting).

Το χωριό, θα είναι ανοικτό από 19 έως 24 Δεκεμβρίου 2011 κατά τις ώρες από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ από 27 έως 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί και πρωί και απόγευμα (11:00-13:00 και 17:00-20:00μμ.). zougla.gr

RTL: Τελευταία έξοδος από την Κάντζα;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Ομίλου RTL για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Alpha. Τελική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία ενώ χαρακτηρίζουν πολύ πιθανό τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξει τελική έκβαση που θα σηματοδοτήσει την αποχώρηση των Γερμανών από το κανάλι της Κάντζας.

Επικρατέστερος για να εξαγοράσει το μερίδιο του RTL παραμένει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που άλλωστε διατηρεί και το 30% των μετοχών. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πόσο είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να κατεβάσουν το πήχυ των 130 εκατομμυρίων ευρώ –που έδωσαν για να αγοράσουν τον Alpha το 2008–προκειμένου να τον πουλήσουν στην Ελλάδα του 2011. Πηγή: Real news

Σειρές του Mega διακόπτουν γυρίσματα λόγω έλλειψης ρευστού !

Σε επείγον πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη ρευστότητας του Mega. Για πρώτη φορά στα χρονικά, το κανάλι κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα το επόμενο διάστημα καθώς οι εταιρείες παραγωγής διακόπτουν τα γυρίσματα σε τρέχουσες παραγωγές λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Στην «κόκκινη γραμμή» πατούν ήδη τα δύο νέα σήριαλ του Mega «Με λένε Βαγγέλη» και «Κλινική περίπτωση» . Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο επρόκειτο να μπει εκ νέου στο πλατό αυτές τις μέρες (τα πρώτα επτά επεισόδια γυρίστηκαν πέρυσι), ωστόσο η έναρξη των γυρισμάτων αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας καθώς η εταιρεία παραγωγής δηλώνει αδυναμία να χρηματοδοτήσει της συνέχιση του τηλεοπτικού πρότζεκτ. «Φώτα, κάμερες, στοπ!» ακούστηκε όμως πριν λίγες ημέρες και στα πλατό της σειράς με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Με το επιχείρημα «το ταμείον είναι μείον», η παραγωγή κήρυξε παύση ...γυρισμάτων στο ένατο επεισόδιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι αν δε λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οι δύο σειρές θα μείνουν στη μέση και άρα το Mega σύντομα θα ξεμείνει από νέα επεισόδια. Τα στελέχη του σταθμού δεν κρύβουν την αγωνία τους ενώ η εταιρεία παραγωγής «Γ. Καραγιάννης και ΣΙΑ» που έχει αναλάβει τα δύο σήριαλ, ασκεί πιέσεις προς το κανάλι να εξοφλήσει περυσινές παραγωγές ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις τρέχουσες. Σε ανάλογη φάση σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και το “Master chef 2” –παραγωγής Στούντιο ΑΤΑ- το οποίο ενδέχεται να διακόψει τα γυρίσματά του, μέχρι να βρεθούν πόροι για να συνεχίσει. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Mega θα αναγκαστεί να βρει λύση έως το τέλος του χρόνου, είτε μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είτε μέσω δανεισμού.Πηγή: Real news

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη.

Η Σακότρα ανήκει στη Δημοκρατία της Υεμένης και έιναι το μεγαλύτερο νησί ένος συμπλέγματος νησιών στον Ινδικό Ωκεανό.

Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Η μακροχρόνια απομόνωση και το ζεστό κλίμα του νησιού, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μοναδικής ενδημικής χλωρίδας. Περισσότερα απο το ένα τρίτο των 800 περίπου φυτών που υπάρχουν στη Σακότρα, δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Το πιο εντυπωσιακό απο τα φυτά της Σακότρα, είναι το δέντρο «αίμα του δράκου». Έχει ένα περίεργο σχήμα ομπρέλας, το οποίο από μακρυά μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και από κάτω με μανιτάρι!

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Το νησί Σακότρα! Εξωγήινο τοπίο στη Γη

Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!

Στον παγετώνα Taylor της Ανταρκτικής μπορεί κανείς να δεί ένα «ματωμένο»  καταρράκτη.

Αυτός ο καταρράκτης αποτελείται  ουσιαστικά από θαλασσινό νερό στο οποίο εισχωρεί οξείδιο του σιδήρου. Το χρώμα του νερού είχε αποδοθεί αρχικά στην παρουσία κόκκινων φυκιών αλλά μετά απο έρευνες αποδείχθηκε ότι προέρχεται από  οξείδιο του σιδήρου, το οποίο βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω απο την επιφάνεια του πάγου!

Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!

Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!
Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!

Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!

Καταρράκτες αίματος στην Ανταρκτική!

Είναι 14 χρόνων και έχει ύψος 2,06μ!

Αν είχε γεννηθεί αγόρι, οι ατζέντηδες του μπάσκετ θα έκαναν «ουρά», για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους. Η 14χρονη Elisany Silva, όμως, από τη Βραζιλία είναι μία έφηβη που βλέπει τον κόσμο από ύψος 2,06 μέτρων και που θέλει να ασχοληθεί με τη μόδα και να γίνει μοντέλο!

Η ζωή της δεν είναι καθόλου εύκολη εξαιτίας του ασυνήθιστου ύψους της. Τα άλλα κορίτσια στην ηλικία της έχουν κατά μέσο όρο ύψος 1,51μ.. Η ίδια λέει ότι δυσκολεύεται να κινηθεί μέσα στο σπίτι της, αφού χτυπάει συνέχεια το κεφάλι της στα δοκάρια της οροφής (!) και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, γιατί δεν χωρούσε μέσα στο σχολικό που την πηγαινοέφερνε σε αυτό, με αποτέλεσμα να διαβάζει μόνη της στο σπίτι.

Η 14χρονη πάσχει από «γιγαντισμό» και η μητέρα της προσεύχεται να σταματήσει να ψηλώνει, γιατί ανησυχεί για τη φυσική και την ψυχική της υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βραζιλία, η έφηβη, ωστόσο, θα κάνει το ντεμπούτο της στην πασαρέλα σε επίδειξη νυφικών ρούχων στην πόλη Belem.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα.









Φωτογραφίες με Γαλαξίες και νεφελώματα.Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία μπορείτε να την δείτε σε πλήρη μέγεθος.

Τα πιο έρημα τοπία του πλανήτη.

Μοναξιά και ήρεμη ο μορφιά. Δείτε πώς ο Aaron Hobson, δημιούργησε μια εκπληκτική συλλογή εικόνων από έρημα τοπία σε όλο τον κόσμο .
Ένας άντρας από την Νέα Υόρκη πέρασε ατελείωτες ώρες, για να συνθέσει την εκπληκτική συλλογή από φωτογραφίες έρημων τοπίων. Ωστόσο, τα όμορφα στιγμιότυπα δεν αιχμαλωτίστηκαν με τον φωτογραφικό του φακό, αλλά με την βοήθεια του διαδικτύου και του Google Street View.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει σε κάθε χρήστη του διαδικτύου πανοραμικές εικόνες από διάφορες περιοχές μαζί με χιλιάδες δρόμους από ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, ο Aaron Hobson συνέλεξε μερικές από τις καλύτερες εικόνες που εντόπισε μέσα από τα ηλεκτρονικά του ταξίδια.
Ένας έρημος δρόμος στην Νότια Αφρική και ένα για χρόνια εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ιταλία είναι μερικά από τα πανέμορφα τοπία, που συνθέτουν την συλλογή του βραβευμένου φωτογράφου.


Ο Hobson  εργαζόταν πάνω σε μία ταινία, όταν ανέτρεξε στο  Google Street View, για να αναζητήσει μέρη στον κόσμο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σ' αυτή. Ψάχνοντας, λοιπόν, ανακάλυψε ένα μυστηριώδες δάσος στην Γαλλία, ένα τροχόσπιτο σε ένα ξερονήσι της Ισλανδίας και μία φτωχή συνοικία στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.




"Γρήγορα εθίστηκα στο να ταξιδεύω μέσα από τους χάρτες και οι εικόνες είναι το αποκορύφωμα αυτού του εθισμού", μαρτυρά ο γνωστός φωτογράφος.


Μία κοπέλα που παίζει κρυφτό στην Σάσκα της Ρουμανίας και μία σειρά από μαγαζιά στο Μεξικό, καθώς και ένα απομονωμένο σοκάκι με μερικά ρούχα να κρέμονται σε ένα σκοινί στο Σαν Βίτερο της Ισπανίας προστίθενται στα ήδη μαγευτικά στιγμιότυπα.




Ο Hobson επέλεξε τις συγκεκριμένες έρημες τοποθεσίες, με σκοπό να προβάλει την "ήρεμη" ομορφιά τους, η οποία συχνά περνά απαρατήρητη.