Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χίου: "Η Ελλάδα θα καταφέρει να βγεί ξανά στην επιφάνεια"



Του Παντελή Φύκαρη, 11.48

Στον Ιερό Ναό των Γενεθλίων Θεοτόκου Συκιάδας, βρέθηκε το Σάββατο, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, προκειμένου να τελέσει τον εσπερινό κοντά στους κατοίκους του ναυτικού οικισμού.

Πριν την είσοδό του στο Ναό, ο Άγιος Χίου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από τους κατοίκους του χωριού ενώ λίγα λεπτά μετά την άφιξή του, μετέβη στο κοιμητήριο προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη της αδικοχαμένης νηπιαγωγού Ματρόνας Πουπάλου, παρουσία συγγενών της αλλά και της μονάκριβης κόρης της.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημερινή οικονομική κρίση εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει ξανά στην επιφάνεια.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η αιτία της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στην αλόγιστη σπατάλη.

Ο κ. Μάρκος μεταξύ άλλων τόνισε: "Ξοδέψαμε όσα είχαμε αλλά και όσα δεν είχαμε με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με την σημερινή μας κατάσταση."

"Όπως το όνειρο του Φαραώ με τις 7 παχιές και τις 7 ισχνές αγελάδες. Εμείς λοιπόν ζήσαμε τα χρόνια της ευημερίας αλλά δεν φροντίσαμε να κρατήσουμε αποθέματα για τους δύσκολους καιρούς», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Χίου.

Μάλιστα κλείνοντας το κήρυγμα του, ανέφερε ότι η μοναδική διέξοδος από αυτή την κρίση είναι η επιστροφή προς τον λόγο του Χριστού.

«Εάν όλοι μαζί ακολουθήσουμε αυτά που είπε ο Χριστός χιλιάδες χρόνια πριν και εάν εφαρμόσουμε τον λόγο του Ευαγγελίου, τότε θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε. Μόνοι έτσι θα γίνουμε καλύτεροι. Δίνοντας ότι μας περισσεύει στους φτωχούς, δίνοντας τα περιττά σε όσους δεν έχουν τα αναγκαία και τέλος μοιράζοντας στα δύο το δικό μας πιάτο φαγητού και δίνοντάς το σε όσους δεν έχουν να φάνε».

Μετά το τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής στο πνευματικό κέντρο της ενορίας ενώ ευλόγησε και τους λιγοστούς μαθητές του χωριού.Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου