Σελίδες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το «χαράτσι» στο ΣτΕ .


Μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη, οι οποίες απέρριψαν τις διακοπές ρεύματος μετά από προσφυγές κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, σήμερα είναι η σειρά του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποφασίσει για την νομιμότητα του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το «χαράτσι».

Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Ευ.Βενιζέλος προς ΟΤΑ: Πείτε ότι δεν κόβεται το ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες

Φρένο στις αντιδράσεις των δημάρχων σε όλη την χώρα που διαφωνούν ανοιχτά με το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιχείρησε να βάλει σε συνάντηση του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική και φιλική προς τους πολίτες εφαρμογή των ρυθμίσεων για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βοηθήσει προκειμένου να καταλάβουν οι πολίτες πως κανένας που έχει πραγματική αδυναμία, δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόβλημα διακοπής της σύνδεσής του με την ΔΕΗ. «Αλλά και κανείς πολίτης που έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τις υποχρεώσεις του και να μετάσχει σε μία συλλογική εθνική προσπάθεια δεν θα επιτραπεί να κρυφτεί πίσω από όσους έχουν πραγματική αδυναμία».www.Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου