Σελίδες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Aναπόφευκτος ο πόλεμος στη Συρία γράφει η ρωσική εφημερίδα Pravda.

Πόλεμος στη Συρία αναπόφευκτos!

01/12/2011
War in Syria inevitable. 46006.jpeg Η κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτό γίνεται ολοένα και πιο ασταθείς. Μετά τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία και τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών (LAS), τα ένοπλα αποσπάσματα των μισθοφόρων από τη Λιβύη έχουν τεθεί σε χρήση. Τα στρατεύματα της Λιβύης πρώην αντάρτες είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην ένοπλους αντάρτες του "Ελεύθερου συριακού στρατού."
Στις 29 Νοεμβρίου αραβική ιστοσελίδα "Al-Rai Al-Arabi» ανέφερε ότι περίπου 600 εθελοντές της Λιβύης, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ήρθε στη Συρία μέσω Τουρκίας. Η ιστοσελίδα ανέφερε ένας εκπρόσωπος της σημερινής ηγεσίας της Λιβύης ως πηγή του. Για να κυριολεκτήσουμε, αυτό δύσκολα μπορεί να προκαλεί έκπληξη. Η τρέχουσα Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο (TNC) αναγνώρισαν για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας ως «το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο» του συριακού λαού.
Η "Ελεύθερη συριακού στρατού" κατά κάποιο τρόπο είναι ένας κλώνος του Λιβυκού αντάρτες. Ιδρύθηκε στις περιοχές των συνόρων με την Τουρκία από τις συριακές λιποτάκτες του στρατού. Είχαν συχνές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Την περασμένη εβδομάδα, επιτέθηκαν τα κτίρια της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας Νοημοσύνης, αλλά δεν ήταν σε θέση να τις αξιοποιήσουν. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Τουρκία και η Λιβύη έχουν ήδη μια σειρά από ομιλίες σχετικά με την προμήθεια των συριακών ανταρτών και των εθελοντών με τα όπλα. Τώρα φαίνεται ότι το πρώτο "καλοθελητές" από τη Λιβύη έχουν φτάσει.
Η εμφάνιση των εθελοντών και μόνο λέει ότι το σενάριο της ισχύος του την ανατροπή της σημερινής ηγεσίας της Συρίας, είναι πολύ πιθανό. Πώς τα γεγονότα στη χώρα θα αναπτύξει; Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και διευθυντής του Κέντρου για τη στρατιωτική Forecasting Ανατόλι Tsyganok μιλήσει για αυτό σε συνέντευξή του στο "Pravda.Ru".
«Το πρώτο πιθανό σενάριο είναι ότι ο στρατός θα αποκαταστήσει την τάξη, όπως συνέβη στην Αίγυπτο. Ποιος, όντως, η συριακή κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με; Δεν θα διαπραγματευτεί με το λεγόμενο Μεταβατικό Συμβούλιο κάθεται στην Κωνσταντινούπολη. Παρεμπιπτόντως, στη Συρία σχεδόν δεκαπέντε εκατό αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αλ-Άσαντ της αντιπολίτευσης. Γιατί δεν τη Δύση αναφέρω αυτό;
Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της βίας. Είτε η Σαουδική Αραβία ή το ΝΑΤΟ θα προκαλέσει χτυπήματα στο Συρία. Αν συμβεί αυτό, πιθανότατα, θα είναι η Σαουδική Αραβία.
Για την Τουρκία που φαίνεται να είναι στην πρωτοπορία των αντιπάλων του Assad το σενάριο δύναμη δεν είναι συμφέρουσα. Εάν αυτό συμβεί, επικράτειά του θα μπορούσε να πλημμυρίσει από χιλιάδες πρόσφυγες, περιλαμβανομένων των εθνικών Κούρδους που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Τουρκία. Υπάρχει επίσης το Ισραήλ ότι αγωνίστηκε με τη Συρία τέσσερις φορές. Σήμερα, ωστόσο, δεν υπάρχει ειρήνη στον επίδικο Υψώματα του Γκολάν. Για το Ισραήλ το πιο σημαντικό πράγμα είναι η απουσία των απειλών. Για παράδειγμα, το όπλο από τον πόλεμο Λιβύη έφτασε γρήγορα στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ δεν χρειάζεται αυτόν τον πόλεμο.
Το τρίτο σενάριο υποθέτει παρέμβαση του Ιράν με την οποία Bashar al-Assad υπέγραψαν μια συνθήκη της αμοιβαίας συνδρομής το 2009. Μονάδες της Ισλαμικής των φρουρών της επανάστασης (IRGC) μπορούν να μεταφερθούν στη Συρία. Εάν το Ιράν χάνει τη Συρία, την πιθανότητα επίθεσης στο Ιράν από το ΝΑΤΟ θα αυξηθούν δραστικά.
Επιπλέον, σε περίπτωση που η δυναμική ανάλυση της τρέχουσας συριακή ηγεσία θα είναι σε θέση να κρύψουν στις περιοχές που κατοικούνται από την Alawite στα σύνορα με την Τουρκία και να δημιουργήσουν μια νέα κυβέρνηση Alawite εκεί. "
Μέχρι στιγμής ισχύουν τα σενάρια κατά της Συρίας δεν είναι επίσημα συζητηθεί στη Δύση. Ωστόσο, η απόφαση να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ ή τη Λιβύη, επίσης, δεν έγινε εν μία νυκτί. Σε όλες τις περιπτώσεις αρχή υπήρξαν κυρώσεις και πολυάριθμες αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκπονήθηκε από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το τελευταίο χαρτί του είδους αυτού, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διεθνή Επιτροπή Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
"Ένα σημαντικό ποσό των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την Επιτροπή δείχνει ότι αυτές οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπράχθηκαν από συριακές στρατιωτικές και τις δυνάμεις ασφαλείας από την αρχή των διαδηλώσεων τον Μάρτιο του 2011,« τα μέλη της επιτροπής σημείωσε στην έκθεσή της. Το κεφάλι του Paulo Pinheiro υποστηρίζει ότι μέλη του διαμόρφωσαν τα γεγονότα του εκτελέσεις, αυθαίρετες συλλήψεις, απαγωγές, βασανιστήρια και σεξουαλική βία. Συριακές δυνάμεις ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί 3.500 άνθρωποι. Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής δεν είχε επισκεφθεί τη Συρία.
Ωστόσο, ακόμη και στη Δύση, δεν είναι όλοι πίστευαν άλλο μέρος των δεδομένων δαιμονοποίηση Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Thierry Meyssan ο οποίος κάποια στιγμή εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την επίσημη θεωρία των τρομοκρατικών επιθέσεων στις 11 Σεπτεμβρίου, 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγόρησε τους συντάκτες της έκθεσης της πλαστογραφίας. Επεσήμανε ότι οι ανωτέρω πληροφορίες είναι με βάση τα δεδομένα από μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Syrien Observatoire des Droits de l'Homme (OSDH), των οποίων η έδρα βρίσκεται στο Λονδίνο. Ανέφερε επίσης ότι πολλοί από αυτούς που έχουν καταγραφεί ως νεκρός είναι πραγματικά ζωντανός.
Σε αντίθεση με τους συντάκτες της έκθεσης, Meyssan ταξίδεψε στη Συρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πολλή βία που προκλήθηκε από μισθοφόρους από το Ιράκ, την Υεμένη, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Τσετσενία, και το Κατάρ τηλεοπτικό σταθμό "Al Jazeera μεταδίδει ανέβασε υλικό." Έχουμε συναντήθηκε με τους επιζώντες και είδα ακρωτηριασμένα σώματα σε νεκροτομεία και νοσοκομεία. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι στρατιωτικοί και όχι πολίτες, που για άλλη μια φορά δείχνει ότι δεν πρόκειται για πολιτική καταπίεση κατά του άμαχου πληθυσμού από τις αρχές ", δήλωσε ο Meyssan.
Για να κυριολεκτήσουμε, οι αντίπαλοι της σημερινής κυβέρνησης της Συρίας και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι αναπαραχθούν πληροφορίες τους έχουν συχνά κατηγορηθεί για απάτη. 18-year-old Zainab Al-Χόσνι φέρεται να σκότωσε για τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης του αδελφού της «αναστήθηκε», λέγοντας ότι μόλις έφυγε από το σπίτι. Ένα blog φέρεται να γράφτηκε από κάποια καταπιεσμένη Συρίας λεσβία δημιουργήθηκε από κάτοικο της Σκωτίας.
Όμως, τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης προτιμούν να αγνοούν τις δικές λάθη τους και να συνεχίσουν να επιτεθεί ο πρόεδρος της Συρίας. Η βρετανική εφημερίδα The Financial Times έγραψε πρόσφατα ότι οι αραβικές χώρες έχουν λάβει το άνευ προηγουμένου βήμα προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας, ενισχύοντας έτσι την οικονομική πίεση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Γαλλία Τύπου επανέλαβε ότι λέγοντας ότι η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενέκρινε ένα ψήφισμα που καταδίκαζε αιματηρή καταστολή εναντίον διαδηλωτών στη Συρία.
Τουρκικά Weekly έγραψε ότι η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και διαφωνούντες. Ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ζοφερή, τις μεθόδους καταστολής των λαϊκών αναταραχών που βασίζονται στην βία αυξήσει την αστάθεια του καθεστώτος Άσαντ.
Τα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τη Συρία κάθε μέρα. LAS επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη χώρα. Η Τουρκία απειλεί να διακόψει την ηλεκτρική ενέργεια και να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε συριακό έδαφος για το διαμετακομιστικό εμπόριο. Οι ΗΠΑ και το ζήτημα της ΕΕ νέες δηλώσεις απειλητική. Η εκστρατεία των επιθέσεων κατά των αλ-Ασαντ στη Δυτική και τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες. Τώρα η χώρα έχει να κάνει με την μισθοφόρους που στέλνονται από τη Λιβύη.
Vadim Trukhachev
Pravda.Ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου